امروز: یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳
زیت نت

زیت نت

مجله ای برای تمام فارسی زبانان
X
سونوگرافی و آزمایشات ضروری دوران بارداری

سونوگرافی و آزمایشات ضروری دوران بارداری

در دوران بارداری و برای بررسی سلامت جنین در این ۳۸ هفته بارداری، طبق دستور پزشک نیاز است یکسری آزمایشات و سونوگرافی های معمول انجام گیرد. لیست مورد تهیه برای بارداری های نرمال و بدون عارضه یا بیماری است.
ابتدا به بررسی چگونگی محاسبه هفته های بارداری می پردازیم. معمولا تخمک گذاری حدودا روز ۱۴ سیکل ماهانه اتفاق می افتد که در این بازه زمانی اگر با سلول اسپرم لقاح انجام شود، بارداری رخ می دهد. بنابراین از آنجا که زمان دقیق لقاح در هیچ بارداری مشخص نیست، برای یکدست شدن محاسبات هفته های بارداری در تمام پزشکان و ماماها، از تاریخ سیکل ماهانه استفاده می کنند و روز اول بارداری را روز اول سیکل قاعدگی مورد نظر قرار می دهند و در اصل سن جنین حدودا دو هفته کمتر است.

سونوگرافی و آزمایشات ضروری دوران بارداری

سونوگرافی و آزمایشات ضروری دوران بارداری

هفته اول تا هفته چهارم: دو هفته از این بازه که اصلا حاملگی رخ نداده است. در هفته چهارم، قاعدگی به تاخیر می افتد و مادر نیاز است برای اطمینان از بارداری خود آزمایش بتا دهد. با آزمایش بتا، با اندازه گیری hCG خون، پزشک می تواند از باردار بودن یا عدم بارداری فرد اطمینان حاصل کند. hCG معمولا بعد از گذشت ۱۱ روز از لقاح، تشخیص داده می شود که میزان آن در طول ۴۸ تا ۷۲ ساعت حدود دو برابر می شود و سرعت افزایش آن با افزایش سن بارداری کاهش و در ادامه تقریبا ثابت می شود. بنابراین از هفته چهارم به بعد آزمایش بتا نشان دهنده باردار بودن فرد است و نیاز است مادر باردار برای اطمینان از بارداری خود، نتیجه این آزمایش را به پزشک خود نشان دهد.
هفته هفتم تا هفته نهم: در این بازه زمانی، قلب جنین تشکیل شده و با استفاده از سونوگرافی قابل مشاهده است. اگر تا بعد از هفته نهم قلب جنین مشاهده نشد، پزشک دستور به ختم بارداری و سقط می گیرد. علاوه بر صدای ضربان قلب و تعداد آن، محل قرارگیری جنین (بارداری داخل رحم یا بارداری خارج از رحم) بررسی می شود که اگر بارداری خارج از رحم رخ داده باشد باید سریع نسبت به ختم بارداری اقدام گردد. علاوه بر سونو قلب جنین، پزشک یک سری آزمایش خون برای مادر می نویسد تا از سلامت عمومی مادر اطمینان یابد. این آزمایشات شامل تیروئید، قند ناشتا، اندازه گیری پارامترهای خونی و ویتامین های مورد نیاز و وجود ویروس ها در بدن و آنتی بادی ویروس های رایج می باشد.

بیشتر بخوانید  نحوه خوابیدن درست در بارداری

سونوگرافی و آزمایشات ضروری دوران بارداری

سونوگرافی و آزمایشات ضروری دوران بارداری

هفته یازده تا سیزدهم: در این بازه زمانی نیاز است مادر باردار به بررسی سلامت ژنتیکی جنین بپردازد. از این رو آزمایش تست غربالگری سه ماهه اول (آزمایش خون) و همراه آن سونوگرافی NT انجام می شود و با استفاده از نتایج هر دو، میزان ریسک ابتلا به اختلالات کروموزومی و ژنتیکی جنین بدست می آید.
هفته چهارده: معمولا در این هفته جنسیت جنین با استفاده از دستگاه سونوگرافی مشخص است. اما توصیه می شود از آنجا که سونوگرافی های متعدد می تواند روی سلامت جنین تاثیر بگذارد، اگر بارداری نرمال است و برای بررسی های دیگر نیاز به سونوگرافی نیست، جنسیت جنین نیز همراه با سونوگرافی آنومالی بررسی شود.
هفته پانزده تا هفده: با توجه به نتیجه آزمایش تست غربالگری اول، در صورت صلاحدید پزشک، در این بازه زمانی تست غربالگری سه ماهه دوم انجام می شود که تنها شامل آزمایش خون است.
هفته هجده تا بیست و دو: در این بازه زمانی سونوگرافی آنومالی انجام می شود که سلامت جنین و اعضای بدن او به دقت بررسی می شود. در اینجا جنسیت جنین با دقت زیاد مشخص می گردد.
هفته ۲۱ تا ۲۵: طبق نظر پزشک نیاز است علاوه بر پارامترهای عمومی خون مادر از جمله تیرویید و ویتامین دی بدن مادر، آزمایش سه زمانه قند برای تشخیص دیابت بارداری انجام شود.
هفته ۲۷ تا ۳۰: سونوگرافی عمومی برای بررسی سلامت جنین، وضعیت قرار گیری جفت و جنین، وزن و رشد او انجام می شود.
هفته ۳۶: به تشخیص پزشک سونوگرافی برای وضعیت جنین و کیسه آمینوتیک و تصمیم گیری درباره روش زایمان بر اساس نتایج سونو، انجام می شود.

بیشتر بخوانید  بهترین زمان از پوشک گرفتن کودک + علائم آمادگی کودک برای ترک پوشک
ارسال دیدگاه

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به زیت نت ♥ می باشد. کدین