زیت نت : دلمه برگ مو یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی می باشد که تمامی خانم ها و مادران خانه دار حداقل یک بار آنرا برای اعضی خانواده درست کرده اند. دلمه انواع مختلفی دارد مانند دلمه فلفل دلمه ای دلمه بادمجان دلمه کاهو و … که هر کس با توجه به سلیقه و نوع پخت این غذا را آماده میکند. در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت مرحله به مرحله این غذای خوشمزه را آماده کنیم.
در این آموزش دلمه هارا کمی متفاوت تر درست میکنیم و مایه آنرا بدون آنکه تفت دهیم آماده میکنیم که در این روش هم خوشمزه خواهد شد و هم سریع آماده می شود.
آموزش درست کردن دلمه برگ مو خوشمزه به صورت مرحله به مرحله و تصویری
مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو
برگ مو: ۲۰۰گرم
برنج : یک و نیم پیمانه
لپه : سه چهارم پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰گرم
پیاز : ۱عدد درشت
ادویه ها شامل: نمک،زردچوبه،فلفل سیاه و قرمز،پودر زیره
ماست همزده : ۴ق غذاخوری
روغن جامد یا کره: ۲ق غذاخوری
سبزی معطر : ۲۰۰گرم
برای سس یا چاشنی
آب: یک و نیم لیوان
آب لیموترش: ۴ق.غ
روغن مایع: نصف استکان
طرز تهیه :
برنج را با آب و نمک حدود یک ساعت خیس میکنیم. (ما در این آموزش از برنج نیم دانه استفاده کرده ایم).
لپه را هم داخل روغن کمی تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس میگذاریم با آب کامل بپزد.
زمانی که لپه پخت، آب اضافه آن را میگیریم و کمی صبر میکنیم تا لپه ها خنک شوند.
در مرحله بعد برنج که در آب است را از آب جدا میکنیم و آب آنرا دور میریزیم.
در این مرحله گوشت را با پیاز رنده شده و نیمه آب گرفته شده و ادویه ها،لپه،سبزی دلمه،ماست،برنج و روغن یا کره خوب و به صورت آرام ورز میدهیم تا همه مواد باهم مخلوط شوند.
در این مرحله برگ هارا که خوب شسته ایم و چوب اضافه آنها را جدا کردیم را داخل آب جوش یکی دو دقیقه میجوشانیم تا نرم شوند و راحت تر پیچیده شوند.
بعد از یکی دو دقیقه برگها را از آب خارج میکنیم و روی آنها آب سرد میریزیم تا کمی سرد شوند.
پیچیدن دلمه ها :
زمانی که برگ ها را با آب سرد کمی خنک کردیم و آبکشی کردیم نوبت به پیچیدن دلمه ها می باشد. در اینجا ما با دو روش گرد (بقچه ای) و لوله ای دلمه ها را میپیچیم.
کف قابلمه چند عدد برگ قرار میدهیم و دلمه هارا کنار هم و به صورت فشرده میچینیم و برای طعم بهتر مابین آنها چند عدد گوجه سبز و آلوچه قرار میدهیم.
برای سس روی دلمه ها هم آب لیموترش را با یک و نیم لیوان آب مخلوط میکنیم و همراه نصف استکان روغن مایع روی دلمه ها میریزیم که البته این سس کاملا ذائقه ایه و اجباری در کار نیست و میتوانید برای شیرین و یا ملس شدن دلمه ها کمی شکر در این سس بریزید.
مرحله آخر :
آب باید به اندازه ای باشده که روی دلمه ها را نگیرد. یک عدد پیش دستی چینی که کمی سنگین باشد را روی دلمه ها قرار میدهیم تا در موقع پخت باز نشوند.
حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم و یک ساعت و نیم تا دو ساعت به دلمه اجازه میدهیم تا بپزند و خوب جا بیفتند.
آموزش درست کردن دلمه برگ مو خوشمزه به صورت مرحله به مرحله و تصویری
سرو دلمه ها داخل بشقاب و دیس :
پس از این مرحله در قابلمه را باز میکنیم و دلمه ها را در پیش دستی و یا دیس قرار داده و با کمی زرشک و ماست تزئین میکنیم.
نوش جان♥
- طرز تهیه آش اوماج تبریز ضد سرماخوردگی و مخصوص فصل سرما + ویدئو
- آموزش طرز تهیه سوپ سبزیجات در ۱۰ دقیقه!
- با این چهار روش متفاوت مرغ ها رو برای جوجه کباب مرینیت و مزه دار کن
- تو خونه مرغ سوخاری کنتاکی یا کی اف سی خوشمزه درست کن!
- طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر خوش عطر و خوش طعم + ویدئو و نکات کامل
- طرز تهیه خوشمزه ترین سالاد مرغ و سبزیجات + ویدئو
- طرز تهیه فسنجون شمالی یا اناربیج خوشمزه مجلسی به صورت مرحله به مرحله