
زیت نت : اگر شما هم یادتان باشد در قدیم وقتی نزدیک به سال نو می شد، اسفند حال و هوای دیگری داشت. مردم در جنب و جوش بودند و همگی برای خرید عید آماده می شدند. بوی میوه های شب عید و شیرین و آجیل. یکی از شیرینی هایی که از قدیم در سفره های عید مرسوم و پایه ثابت این سفره ها بود، شیرینی برنجی بود. البته هنوز هم این شیرینی ها در قنادی ها وجود دارند و حتی میتوانید. این شیرینی خوشمزه را در خانه آماده کنید. برای دانستن دستور پخت این شیرینی با ما در ادامه همراه باشید.
آموزش درست کردن شیرینی برنجی خوشمزه در خانه
مواد لازم شیرینی برنجی
۲۵۰ گرم آرد برنج
۱۲۵ گرم روغن جامد
۱۲۰ گرم پودر قند
۱ عدد زرده تخم مرغ
½ قاشق چایخوری پودر هل
۱ قاشق غذاخوری گلاب
زعفران دم کرده به میزان لازم
پودر خرفه برای تزیین
طرز تهیه شیرینی برنجی :
در ابتدا آرد برنج و پودر قند را قبل از شروع به کار الک کنید.
پودر قند و روغن را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شوند و رنگ کرم روشن پیدا کنند و کمی هم پف کنند. سپس زرده تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و برای ۲ الی ۳ دقیقه مخلوط کنید.
در ادامه هِل پودر شده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. در مرحله بعد آرد برنج را اضافه کنید و مخلوط کنید. وقتی آرد با مواد مخلوط شد باید خمیر را با دست یا با سری ورز دادن خمیر یا همان قلاب خمیر همزن به کار ادامه دهید.
خمیر را باید تا جایی هم بزنید که انسجام پیدا کند و حالت پودری نداشته باشد.
اگر خمیر بعد از ورز دادن با دست یا همزن باز هم انسجام لازم را نداشت کم کم روغن جامد به آن اضافه کنید و ورز دهید تا به انسجام لازم برسد.
یک گلوله کوچک از خمیر را بردارید و با دست آن را گرد کنید و کمی فشرده کنید. اگر اطراف خمیر ترک خورد باید هنوز به ورز دادن ادامه بدهید و خمیر آماده نیست.
نان برنجی معمولا در دو رنگ سفید و زعفرانی در قنادیها آماده میشود.
اگر میخواهید دو رنگ شیرینی داشته باشید خمیر را بعد از آماده شدن به دو قسمت تقسیم کنید.
به یک قسمت از خمیر زعفران دم کرده اضافه کنید و به نیمی دیگر کمی گلاب. دقت داشته باشید که زعفران و گلاب در یک الی دو قاشق غذاخوری باید به خمیر اضافه شود چون ممکن است باعث شود خمیر شما نرم شود و انسجام خود را از دست بدهد.
خمیر را میتوانید داخل یک سلفون بپیچید و برای ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
آموزش درست کردن شیرینی برنجی خوشمزه در خانه
بعد از درآوردن خمیر از یخچال دوباره باید برای چند دقیقه خمیر را ورز بدهید.
یک تکه کوچک از خمیر را بردارید و با دستتان خمیر را گرد کنید و کمی فشار بدهید تا سطح آن صاف شود.
با استفاده از کاترهای کوچک شیرینی پزی روی شیرینیها را طرح بیاندازید و با کمی پودر خرفه تزیین کنید.
روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را درون سینی بچینید.
فر را از یک ربع قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و بگذارید گرم شود.
سینی فر را داخل فر بگذارید و اجازه دهید شیرینی ها برای ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر بپزند.
نوش جان♥
- طرز تهیه بستنی توت فرنگی خوشمزه بدون خامه و شکر
- طرز تهیه کیک خامه ای با نان رولت با طعمی عالی + ویدئو و توضیح کامل
- طرز تهیه کیک تابه ای ساده و خوشمزه برای عصرانه + ویدیو
- طرز تهیه رولت پنیر و ژامبون سریع و خوشمزه + ویدیو
- طرز تهیه دسر روکر موز – دسر راحت و خوشمزه با مواد ساده
- طرز تهیه کاچی زعفرانی در خانه با طعم قدیمی و فوق العاده به صورت تصویری
- طرز تهیه کیک یزدی اصیل در خانه به صورت تصویری و مرحله به مرحله