امروز: شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
زیت نت

زیت نت

مجله ای برای تمام فارسی زبانان
X
طرز تهیه شیرینی زبان

طرز تهیه شیرینی زبان خوشمزه و خوشرنگ در خانه

زیت نت : شیرینی زبان یکی از شیرینی های محبوب و پر استفاده در مجالس و مهمانی ها می باشد. این شیرین طرفداران بسیاری در ایران دارد. بعضی ها با دیدن این شیرینی به یاد مجالس خود می افتند. اگر شما هم دوست دارید طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را در خانه به راحتی یاد گرفته و آن را درست کنید، کافیست تا با ما تا آخر این آموزش همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی زبان خوشمزه

طرز تهیه شیرینی زبان خوشمزه و خوشرنگ در خانه

 

مواد لازم برای درست کردن شیرینی زبان

آرد کاملا سفید ۳۰۰ گرم یا ۲ پیمانه
کره ۱۵۰ گرم یا ۳/۴پیمانه
تخم مرغ یک عدد
روغن مایع یک ق غذاخوری
جوهر لیمو نصف ق چایخوری
وانیل نصف ق چایخوری
نمک یک ق چایخوری
آب خنک یک فنجان
عسل ۴ ق غذا خوری
شکر ۱ ق غذا خوری
گلاب ۱ ق غذا خوری
آب ۴ ق غذا خوری

طرز تهیه

مخلوط کردن مواد

ابتدا در کاسه ای نسبتا بزرگی آرد و وانیل را ریخته و هم بزنید تا مخلوط شوند سپس وسط آرد را گود کنید و در ظرف دیگری تخم مرغ، روغن مایع، جوهر لیمو، آب و نمک را مخلوط کنید و آن را به گودی وسط آرد اضافه کنید تا خمیر صاف و یک دستی به عمل بیاید. خمیر را یک ساعت کنار گذاشته تا استراحت کند.

استراحت اول
خمیر را پس از استراحت روی سطح کار بیاورید و در جای مسطح کمی آرد پاشیده سپس خمیر را به قطر ۲ سانتی متر به شکل مربع پهن کنید و کره را در وسط خمیر جای دهید و چهار گوش خمیر را روی کره بکشید و با وردنه آرام آرام روی خمیر ضربه بزنید تا زمانی که کره نرم شود. سپس خمیر را به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید و آن را شش لا تا بزنید و در جای خنک بمدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا استراحت کند (نکته اول اینکه دقت کنید وقتی دارید خمیر را تا می کنید به سمت شکم خود تا بزنید).

بیشتر بخوانید  آموزش درست کردن کیک هویج و گردو مخصوص مهمانی

استراحت خمیر و تهیه شربت
خمیر را دوباره پهن کنید و به قطر یک سانتی متر باز کنید ولی این بار برعکس دفعه قبل عرض خمیر را طول خمیر قرار دهید و دوباره شش لا خمیر را تا بزنید و در جای خنکی قرار دهید و باز بعد از ۲۰ دقیقه عمل دفعه گذشته را تکرار کنید و هر بار آرد اضافه روی خمیر را با برس کنار زده و ۶ بار خمیر را باز و بسته کنید. برای تهیه شربت شیرینی زبان، شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت غیر مستقیم قرار می دهیم عسل را اضافه کنید هم بزنید تا دانه های شکر حل شود در انتها گلاب را افزوده و کنار می گذاریم تا شربت خنک شود.

کاتر زدن خمیر هزارلا
خمیر هزارلا را به شکل مربع یا مستطیل به قطر یک الی یک و نیم سانتی متر باز کرده و دور تا دور خمیر را با چاقو اندازه نیم سانت ببرید تا هوای اضافی آن خارج شود سپس خمیر را با کمک قلمو از شربتی که در مرحله قبل تهیه کردیم روی سطح خمیر می کشیم حالا با کمک قالب مخصوص شیرینی زبان، به اندازه دلخواه شیرینی را کاتر زده و با نوک چاقو تیزی وسط خمیر به اندازه ۲ سانتی برش دهید تا خمیر پف کند (سرعت عمل در این مرحله مهم است نباید کره گرم شود و خنکی خمیر از دست برود).

شیرینی های کاتر زده را در سینی فر می چینیم (نکته مهم در چیدن شیرینی ها این است که اصلا بین چیدن شیرین زبان فاصله نگذارید تا در هنگام پف شیرینی ها کج نشوند و بالا بیاد) روی شیرینی زبان را به دلخواه پودر پسته یا نارگیل بریزید سپس سینی فر را در طبقه ‌وسط فر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت ، یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار می دهیم تا شیرینی ها پف کرده و پخته شوند.در حین کار با خمیر هزارلا باید خمیر و تمام ابزار کاملا سرد باشند تا پف خمیر از بین نرود و باید دقت کنید که به لبه های خمیر فشار نیاورید زیرا باعث به هم چسبیدن لایه های خمیر میشود و خمیر هنگام پخت لایه لایه نمی شود و پف نمی کند.

بیشتر بخوانید  آموزش درست کردن کیک شکلاتی برشی ترافلی

نکته های ۲

– سعی کنید میزان جوهر لیمو را دقیق بریزید وگرنه شیرینی کج خواهید شد.
– داغ بودن بیش از حد فر باعث می شود شیرینی فقط طلایی شوند و مغز پخت نشوند.
– می توانید با این خمیر شیرینی ناپلئونی یا پاپیونی نیز تهیه کنید.

 

 

نوش جان♥

ارسال دیدگاه

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به زیت نت ♥ می باشد.